Zuivel
Melk uit het Amstelland, eieren van de duurzaamste kippenboer ter wereld en een selectie van volwassen, plantaardige alternatieven.
Kipster
Kippenboerderij Kipster en haar eieren zijn het dier- en milieuvriendelijke antwoord op een industrie die over haar houdbaarheidsdatum is. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want De Volkskrant riep Kipster uit tot de meest mens-, milieu- en diervriendelijk kippenstal van Nederland, en is de boerderij een internationale inspiratiebron voor de toekomst van voedselproductie. Wij zijn de trotse exclusieve horeca leverancier van Kipster en leveren de eieren twee keer per week dagvers in Amsterdam.
Kiplekker leventje
CO2-neutrale boerderijen
dagverse eieren
Lekker scharrelen
Heerlijk romig
Melk van dichtbij
Boeren van Amstel
Dichtbij en daardoor het verst; de Boeren van Amstel houden de keten tussen stad en land zo kort mogelijk. Op nog geen 10km van De Dam produceren zij prachtige natuurzuivel met veel respect voor dier, land en natuur. Zo dragen de BvA bij aan het behoud van het laatste stuk polderlandschap in het Amstelland, zodat men hier in de toekomst ook nog van kan genieten.
Oro Bianco
‘Als een schep roomijs, maar dan zonder de kou’: de Nederlandse buffelmozzarella van Orobianco wordt gemaakt van honderd procent buffelmelk en is een kunststuk voor de smaakpapillen. Dagvers geleverd, romiger dan romig, sappig en een tikje zoet. Dit is lokaal vakmanschap op haar best, met een exotisch product als verbluffend resultaat.
Blije buffels
Groningse Mozzarella
Traditioneel recept
Harald en Peter
De jersey koe
Perfecte cappuccino’s
Holland Jersey
Harald en Peter hebben in 2015 Holland Jersey opgericht om een volledig gescheiden melkstroom te lanceren met het Jersey-koeienras. Een oerras, dat van nature melk geeft met veel hogere gehaltes aan vet, proteïne, mineralen en vitaminen: het speciaalbiertje in de zuivel.
Van de Koe
Het weergaloze boterassortiment van Van De Koe wordt uitsluitend gemaakt in samenwerking met boeren die aan natuurbeheer doen. Dat betekent met aandacht voor het bodemleven, insecten, weidevogels en uiteraard voor de koeien die in de weide grazen. Met hun boeren-, karne- en (on)kruidenboters draagt Van De Koe bij aan een zuivelconsumptie die geen afbraak doet aan de natuur, maar haar juist doet bloeien.