Specialiteiten
Nederlandse kimchi, sojasaus en ravioli; exotische parels van om de hoek
Oh Na Mi Kimchi
Oh Na Mi Kimchi is, net als haar oprichter Alex Boyce, even Koreaans als Amsterdams. Volgens traditioneel familierecept fermenteert Alex er met zijn handgemaakte Kimchi op los en streeft ernaar om zijn smaakbom in Nederland net zo vanzelfsprekend te laten zijn als in Korea. Met zo’n smaakvol en gezond product zien wij geen enkele reden waarom dat niet zou lukken.
Gefermenteerde heerlijkheid
Veelzijdig toe te passen
Traditioneel Koreaans recept
Ravioli rode biet, tofu en munt
Prachtige vegan Ravioli’s
Nico Pasta
Chef en kunstenaar Nico is een Italiaanse pastamaker te Amsterdam die al meer dan tien jaar heerlijke verse pasta maakt. Gemaakt van de mooiste ingrediënten en met oog voor detail, kleur en presentatie zijn Nico’s ravioli’s en pasta’s een feest voor alle zintuigen.
THE KETCHUP PROJECT
Dankzij een verpeste markt wordt in Kenia naar schatting 40% van de tomatenoogst vernietigd. Reden genoeg voor The Ketchup Project om aan de slag te gaan. Samen met sterrenchef Mohsine ontwikkelden ze een fabelachtige ketchup op basis van de héle tomaat, die gegroeid en gedroogd is in de Keniaanse zon. Vol en creamy, dit is een ketchup die de tomaat waardig is.
the ketchup project team
Tegen verspilling
pure tomatensmaak
Volle soyasaucen
Klassiek Japans recept
Ambachtelijk bereid
Tomasu
Tomasu is het verhaal van een Rijnmondse sojasaus die zijn Japanse evenknie naar de troon steekt. De sojasaus wordt gebrouwen in de Hoeksche Waard, met uitzonderlijke aandacht voor- en controle over elke stap in het brouwproces. Van de grond waarop een bevriende boer de boon teelt tot de oude Schotse whiskyvaten waarin de sojasaus rijpt; Tomasu paradeert op het kruispunt van eeuwenoude Japanse en Europese technieken. Een waar huzarenstukje op fles.
JUS DE VEAU
Het maken van een goede jus de veau -de moeder aller bruine sauzen- kost tijd en moeite. Reden genoeg voor chefs Joost en Paul om een jus de veau te ontwikkelen die (thuis)koks helpt in een handomdraai nóg lekkerder te koken. Na uitgebreid experimenteren is het de gepassioneerde Amsterdammers gelukt de perfecte jus te maken; mooi helder van kleur en bomvol karakter. De jus is ook verkrijgbaar in een wild-variant.