Brood
Van Amsterdams mooiste zuurdesem tot tosti’s van gered brood; hier vind je de lekkerste broodproducten van de stad
Fort negen
Een eigen desemcultuur, deeg met een hoge hydratatie en een 26-uurs (!) fermentatie; Maarten van Fort Negen heeft elk element van de edele kunst der broodbakken naar zijn hand gezet en dat proef je. Met een donkere, krakende korst en een mooie open, sappig zoete kruim zijn de broden een eetbaar meesterwerk, gemaakt van lokale en biologische ingrediënten.
Puur Desembrood
Boerenbrood
Rozijnen-notenbrood
Maarten
Manchego Paddestoel
Tosti Kimchi
Benjamin
De Tweede Jeugd
Iedere dag belanden er honderdduizend broden in de prullenbak, vaak nog geen dag oud. Eeuwig zonde als je het de mannen van Tweede Jeugd vraagt. Als voormalig chefs weten ze als geen ander hoe je creatief kunt zijn met ingrediënten, en daarom maken ze nu niet alleen de duurzaamste maar vooral de lekkerste Supertosti’s en Crostini’s van gered brood. Met wild zwijn-, linzenstoof- en dubble cheese tosti’s is het predikaat ‘super’ misschien wel een understatement.
Jordy's Bakery
Jordy’s Bakery staat voor een kwalitatief goed product waar niet mee is gerotzooid en dat vooral erg lekker smaakt. De broden zijn te beschrijven als mooie en voedzame broden die ambachtelijk worden bereidt met pure ingrediënten.
Natuurlijke Broden
Ambachtelijk gemaakt
Oven-vers
Chef Guto
Pao de queijo
Veel variatie mogelijk
Witte Tortilla’s
Guto's pao de queijo
De legendarische chef Guto uit Brazilië is voor de liefde naar Nederland gekomen en heeft zich hier toegelegd op het produceren van pao de queijo. Dit in Brazilië populaire tussendoortje wordt hier in Nieuw Velzen gemaakt van glutenvrije tapioca meel en Gouda kaas. Het is een heerlijke hartige snack voor bij de koffie of zalig voor op de borrelplank.