Borrel
Vooruitstrevende snacks en verrassende alternatieven voor op de borrelplank.
MeetJack
Jackfruit heeft een heerlijke vlezige bite en is daarom een perfecte vleesvervanger, maar nog niet doorgebroken bij het grote publiek. Om het fruit een hand te helpen bij haar introductie heeft Meet Jack steengoede burgers, bitterballen en kroketten ontwikkeld. Wil je er zelf mee aan de slag? Ga dan voor de ingevroren, rauwe jackfruit.
Vegan bitterballen van jackfruit
Meetjack raw chunks
Veelzijdig product
MeetJack Gyros
Aandachtig bereidde gyoza’s
Gyoza Goza
Veel gyoza in Nederland zijn fabrieksmatig, inspiratieloos en laten nogal wat te wensen over. Reden genoeg voor Gyoza Goza Frank om het heft in eigen handen te nemen. Na twee jaar lang onderzoek, een reis naar Japan en een hoeveelheid gyoza waar je Goza tegen zegt, maakt Frank nu gyoza met de perfecte smaak, de juiste ingrediënten, het fijne mondgevoel en de beste manier van bereiden. Met passie en liefde handbereid en dat proef je in elke hap.
Albert Cuyp Loempia's
Hun vega loempia is wereldberoemd in Amsterdam en ook hun kiploempia mag er zijn: de loempia’s van de Cuyp worden gemaakt van mooie verse ingrediënten en zijn onmisbaar op elke Amsterdamse borrelplank.
Vegan Loempia’s
Tasty kimchi kroketjes!
Funky Gochubap!
Smaakvolle saltokroketten
Funk Gilde
Funky, fresh en een eyecatcher op elke borrelplank: de kimchikroket van Funkgilde brengt het beste van de Nederlandse en Koreaanse eetcultuur samen. Met fermentatie als beste vriend breken Abel, Bob en Leen van Funkgilde eetbare conventies dwars doormidden, zonder hun liefde en respect voor keukenklassiekers uit het oog te verliezen. Naast hun kroketten maken de mannen hele toffe pasteitjes met o.a. gefermenteerde tomaat en gekonfijte knolselderij van de ragout die overblijft na het maken van de kroketten. Win-win!
VFC chicken
Andrew en Matthew zijn positieve rebellen die strijden tegen een systeem van klimaatverandering, fabrieksboerderijen en slachthuizen. Dat doen ze doen ze met vegan crispy chicken chunks, popcorn en burgers die zijn gemaakt van tarwe proteïne in een southern fried crispy corn flake coating.
Andrew en Matthew
Vegan fried chicken
Popcorn chicken
Chili zoete aardappel & zwarte bonen
Witte kool & Edamame Bonen
Garam Masala, kikkererwten & mango
Good Root Bakery
Good Root Bakery maakt empanada’s met 100% aardappeldeeg; supervoedzaam en glutenvrij. Hun empotato’s komen in drie verschillende -volledig plantaardige- smaken en zijn een vooruitstrevende en bovendien heerlijke ode aan de Zuid-Amerikaanse klassieker.
El Jefe
El Jefe Joris maakt authentieke en handgemaakte sauzen in Mexicaanse stijl, maar dan in Amsterdam. Zijn sauzen knallen de fles uit en zijn onmisbaar als je Mexico in huis wilt halen. Naast zijn sauzen maakt Joris fenomenale nachos van oude Mexicaanse tortilla’s. Beter wordt het niet!
Sauzen in Mexicaanse Stijl
Echte Nacho’s
Amsterdam Made nacho’s
Gele oesterzwammen
Pruikzwammen
Voor de heerlijkste gerechten
Verse Shiitake
Mycophilia
Paddenstoelen zijn slow-food pur sang, en om hun shiitake, nameki en maitake van een fenomenale kwaliteit te laten zijn laat Micophilia de natuur haar gang gaan. Gekweekt in daglicht en op hout uit de Flevolandse bossen krijgen de paddenstoelen de ruimte, tijd en zorg die ze verdienen. Dat resulteert in een paddenstoel met een grote glimlach naar mens en omgeving, die barst van de smaak.
Friet van de Tijger
Friet van de Tijger garandeert constante kwaliteit. Zij gebruiken een type Agria aardappel die zo duurzaam mogelijk geteeld wordt in de compacte ziltige Zeeuwse kleigrond. Door het gebruik van de juiste groeimethodes, het goed laten uitharden van de aardappelknol en het ideale onderwatergewichtkan de beste bakkwaliteit gecreëerd worden.