Groente, kruiden, paddenstoelen en friet; hier vind je het allerbeste van eigen bodem.
Wim Bijma
Op een uitgeveende polder langs de Osdorperweg worden de meest gewilde groenten van Amsterdam en omstreken gekweekt. Dat is het werk van tuinder Wim Bijma, die op zijn kwekerij zo’n driehonderd verschillende gewassen teelt. Bijma zet zich al vele jaren af tegen het massatelen en gaat voor variatie in zijn tuin. Zijn producten zijn van ongekende kwaliteit en wij zijn er trots op om zijn producten aan te bieden.
Wim
Lokaal verbouwd
Pastinaak
Kleinschalige tuinbouw
Gele oesterzwammen
Pruikzwammen
Voor de heerlijkste gerechten
Verse Shiitake
Mycophilia
Paddenstoelen zijn slow-food pur sang, en om hun shiitake, nameki en maitake van een fenomenale kwaliteit te laten zijn laat Micophilia de natuur haar gang gaan. Gekweekt in daglicht en op hout uit de Flevolandse bossen krijgen de paddenstoelen de ruimte, tijd en zorg die ze verdienen. Dat resulteert in een paddenstoel met een grote glimlach naar mens en omgeving, die barst van de smaak.
Friet van de Tijger
Friet van de Tijger garandeert constante kwaliteit. Zij gebruiken een type Agria aardappel die zo duurzaam mogelijk geteeld wordt in de compacte ziltige Zeeuwse kleigrond. Door het gebruik van de juiste groeimethodes, het goed laten uitharden van de aardappelknol en het ideale onderwatergewichtkan de beste bakkwaliteit gecreëerd worden.